Anmälan till våra kurser - Skapa konto här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järfälla Simsällskap

Domare
Bild av: Parmida Hamdollazadehkive

Konstsim är en bedömningssport, som är beroende av domare för att tävlingar ska kunna arrangeras. Att vara konstsimdomare är ett stort ansvar men också något som är oerhört kul och givande, det kan vara det bästa sättet att lära känna och förstå sporten utan att simma själv. Som domare kan man få döma i allt från lokala mindre tävlingar, distriktsmästerskap till större nationella tävlingar.  

 

För att få döma måste individen genomgå Svenska Simförbundets domarutbildningar, där man får lära sig grunderna som behövs för att kunna döma de olika delarna inom konstsim. Utbildningarna är uppbyggda så att individen inte behöver ha några förkunskaper för att börja.


Vi erbjuder alla föräldrar till medlemmar att delta i domarutbildningarna och därefter döma för oss. Som domare blir man tillfrågad att döma på tävlingar i och utanför Stockholm. Reseersättning och uppehälle utgår alltid för våra domare för tävlingar utanför Stockholm.

 

 

Att vara domare för Järfälla Konstsim innebär att man förväntas att döma så många tävlingar som möjligt där klubben deltar, att vara påläst och förberedd samt alltid vara opartisk och rättvis.

 

 

Är du intresserad av att bli domare? Vänligen kontakta vår huvuddomare.

 

Mats Stellwall, huvuddomare

Mats är huvuddomare för Järfälla Konstsim samt tävlingsledare. Han hanterar de domare som dömer för klubben samt leder de tävlingar som klubben arrangerar.

 

Kontaktmats.stellwall@gmail.com

Bilder av: Parmida Hamdollazadehkive
 
Domarutbildningar
Bild av: Parmida Hamdollazadehkive
Domarnivå 1 (D1)
För alla som önskar utbilda sig till konstsimsdomare utan tidigare förkunskaper. Efter genomförd utbildning och godkänt kunskapsprov är domaren behörig att döma på figurtävlingar och vara elementdomare på tekniska musikprogram vid lokala- och distriktsnivåtävlingar.

Domarnivå 2 (D2)
För domare som tidigare genomgått och blivit godkänd i kursen för Konstsimsdomare – D1, och därefter dömt vid minst 2 figurtävlingar och varit elementdomare vid minst 1 teknisk musiktävling. Efter genomförd utbildning och godkänt kunskapsprov är D2-domaren behörig att döma på figur- och musiktävlingar vid lokala- och distriktsnivåtävlingar. På nationella tävlingar kan Svenska Simförbundets Konstsimutskott ibland även kalla D2-domare vid behov.

Domarnivå 3 (D3)
För domare som tidigare genomgått och blivit godkänd i kursen för Konstsimsdomare – D2, och därefter dömt vid minst 2 fria musiktävlingar samt minst 2 tekniska musiktävlingar. Efter genomförd utbildning och godkänt kunskapsprov är D3-domaren behörig att döma på figur- och musiktävlingar vid lokala-, distrikts- och nationella tävlingar.

Domarnivå 4 (D4)
En D4 domare är en domare som även genomgått och certifierats på FINA’s Advanced Level. Svenska Simförbundets Konstsimutskott nominerar aktuella domare till FINA’s Advanced Level. Domaren ska tidigare genomgått och blivit godkänd i kursen för Konstsimsdomare – D3, och därefter dömt vid minst 5 fria musiktävlingar samt minst 3 tekniska musiktävlingar.
 
 
Våra Sponsorer
Sociala medier Simning
Sociala medier Konstsim
Stöd Järfälla Simsällskap