Anmälan till våra kurser - Skapa konto här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järfälla Simsällskap

Järfälla Synchro Open
Inbjudningstävlingen Järfälla Synchro Open arrangeras i Järfällabadet under mars. På tävlingen bjuder vi in samtliga konstsimsklubbar och domare i Sverige till deltagande i vår tävling.
 
Tävlingen är normalt sätt förlagd på en fredag och lördag, med start på fredag kväll och forstättning på lördag förmiddagen och prisutdelning under dagen. Tävlingen simmas på 12,5x25 meter (5 banor) i Järfällabadets djupa del av 25x50 bassängen.
 
Tävlingen är en kvaltävling till mästerskapen USM, JSM och SM.
 
Grenar: 12&U figurer, 13-15 figurer, kombinationslag samt tekniska och/eller fria musikprogram i lag/par/solo för 12&U, 13-15, junior och senior.
Disktriktsmästerskap
Det Distriktsmästerskap vi arrangerar utgår från World Aquatics 12&U- och 13–15 figurer samt tekniska musikprogram för juniorer, seniorer och masters.
Tävlingen riktar sig därför till konstsimmare i alla åldersklasser samt samtliga klubbar inom distriktet.
Tävlingen arrangers under oktober/november varje år av oss, eller av en annan förening i Stockholm.
 
Klubbmästerskap

Under säsongen genomförs Klubbmästerskap med syfte att introducera tävlingförberedande grupper (Nivå 2B och Nivå 2A) till tävlingsmomentet i konstsim samt för våra tävlingsgrupper att få ytterligare tävlingsvana som förberedelse inför inbjudningstävlingar och mästerskap under kommande vårtermin och tävlingssäsong.

 

Klubbmästerskapet utgår från World Aquatics 12&U- och 13–15 figurer samt tekniska musikprogram för juniorer, seniorer och masters. Observera att detta inte är ettkvaltillfälle inför vårens tävlingssäsong.

 

Till tävlingen bjuds även våra domare in. Genom klubbmästerskapet kan våra nya domare skapa en bättre förståelse för domarrollen samt fortsätta underhålla bedömningskunskapen, även under höstterminen, när färre tävlingar arrangeras.

Märkestagning

På en märkestagning utgår vi från Svensk Simidrotts Konststimsmärken, framtagna att spegla konstsimmets olika utvecklingsstradier. Märkena syftar till lekfull konstsim- och teknikinlärning. Alla grundpositioner, grundrörelser och figurer som det hänvisas till finns i FINA boken.

 

Vår märkestagning riktar sig till alla konstsimmare i JS som tränar i en träningsgrupp; Grund, Fortsättning eller Tävlingsförberedande. Läs mer om vår gruppstruktur och verksamhet här: Nivåer

Poolparty
 
 
Våra Sponsorer
Sociala medier Simning
Sociala medier Konstsim
Stöd Järfälla Simsällskap